tirsdag den 11. januar 2011

Nyt år, nyt indlæg

NØJ! Det er ultra længe siden jeg har blogget! Det er bestemt ikke fordi, jeg ikke har lavet noget, men fordi jeg har haft hovedet fyldt op med tingeltangel og travlhed.
Derfor vil dette indlæg være en lille opsummering af, nogle at de projekter jeg har haft gang i siden i sommers.

Jeg har kastet mig over kager med fondant, fordi jeg var med min søster en tur til Specialkøbmanden og blev enormt inspireret, for ikke at nævne ruineret! Sikke en dyr, dyr, dyr hobby!!

Kagen her til højre var en øvekage, som jeg lavede til min mor. Jeg kan ikke huske hvilket fyld der er i, men det var også pyntningen og brugen af mine nye redskaber jeg skulle øve mig i.

Den næste kage, var en bestilling til en  14-års fødselsdag. Nogle venner af familien fra Norge, er for et års tid siden flyttet til Danmark. De havde deres barnebarn på besøg, da hun fyldte 14 år og havde planlagt en surprise-dag, hvor kagen var en del af overraskelsen. Hun blev meget begejstret for kagen, så det var dejligt.

Denne store kage fungerede som hele to ting på en gang. Maja fyldte 7 år og skulle have en kage. Samtidig fejrede mor, Nang Mi, sin egen fødselsdag samtidig. Nang Mi havde spurgt om ikke gaven til hende selv, kunne være en kage til Maja. Derfor blev kagen til en gavekage.
Jeg fik afprøvet en masse farver og nye udstikkere og lavede sløjfen i hånden, med inspiration fra YouTube. Jeg lærer stadig og synes det er super sjovt.

På mit gamle arbejde havde jeg nogle kollegaer, som konstant rendte til bageren efter hindbærsnitter. Derfor ville jeg forkæle dem med de hjemmelavede slags. De smagte ualmindeligt godt og det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift, som er Mette Blomsterbergs fra 'Det Søde Liv'.

Sidste projekt, som jeg vil dele med jer i dag er en kage, som jeg pyntede på et kursus hos Specialkøbmanden. Min søster og jeg tog derind til et 4-timers kursus i fondant og fri fantasi. Da det var lige omkring halloween, var det oplagt at lave pynte kagen til det formål.
Det var rigtig sjovt at lære, at lægge fondanten rigtigt på, at blive introduceret til nogle nye redskaber og teknikker og få inspiration fra butikkens personale og de andre kursister.
Jeg havde efterfølgende kagen med i vuggestuen hvor jeg arbejder, hvor børnene fik lov til at spise lidt edderkop. Det kom der mange sjove reaktioner og kommentarer på.

Næste store projekt, er en dåbskage til min kusines datter her i slutningen af januar. Jeg læser i Wiltons kataloger, kigger på blogs og hjemmesider og tænker som en gal. Jeg har helt frie tøjler og det har egentlig gjort det lidt svært. Skulle der sidde en derude med en god idé, så tager jeg gerne imod.

Tak for i dag :)